De Dierendagshow in Ulft gaat in aangepaste vorm door

7 september 2022

Er worden konijnen, cavia’s, kleine knagers, oorspronkelijke duiven en sierduiven gevraagd. Zie hiervoor het aangepaste vraagprogramma op de website van www.kpvsilvolde.nl

Helaas zijn er nu verspreid over het gehele land vogelgriep uitbraken en is er nog steeds een landelijk tentoonstellingsverbod voor AI gevoelige dieren. In goed overleg tussen het KLN-bestuur en het bestuur van K.P.V. Silvolde e.o. is besloten om de KLN-bondshow veren te annuleren. K.P.V. Silvolde e.o. gaat aan de fokkers die al hebben ingeschreven het volledige inschrijfgeld voor de AI gevoelige dieren terugbetalen.

Annulering keuring in Digikeur

2 september 2022

 

Hierbij het verzoek aan alle tentoonstellingsorganisaties om gecontracteerde (hoender)keurmeesters in Digikeur te annuleren als er geen gebruik gemaakt wordt van hun diensten. 

 

NHC Contactdag

31 augustus 2022

NHC Contactdag gaat echt door op 10 september 2022 !

Een gezellige dag, voor zowel leden als niet-leden, om met elkaar te kunnen bijpraten dat staat nog steeds centraal. Wel heeft het bestuur van de NHC een alternatief programma opgezet, waarover u hieronder meer leest.

Door de Covid en Vogelgriep heeft onze hobby zwaar te lijden, en we zien elkaar de afgelopen jaren (mede door het uitvallen van de shows) veel te weinig. Daarom heeft het bestuur van de NHC er van alles aan gedaan om het mogelijk te maken nu toch een keer bij elkaar te komen. Voorop staat het gezellige samenzijn, maar in de agenda die wij hebben opgesteld kijken we ook naar de toekomst.

De primaire doelstelling van de Nederlandsche Hoender Club is de instandhouding van Nederlandse hoenderrassen. Daarbij wil de NHC zich vooral inzetten op het onder de aandacht brengen van onze Nederlandse kippenrassen. Welke mogelijkheden zijn daar in de toekomst nog voor nu de shows meer en meer op de achtergrond raken. Hiervoor moeten nieuwe concepten uitgewerkt worden, waarover we graag op 10 september met u in gesprek willen gaan. De NHC contact dag hebben we samen kunnen opzetten met de support en inbreng van enkele keurmeesters, bestuursleden en KLN. Wij hopen zowel leden van de NHC als niet-leden te kunnen begroeten in Amersfoort op 10 september.

Bijeenkomst Vaccineren NCD hoenders en doden van dieren

26 augustus 2022

KLN en haar leden staan voor het houden en fokken van vitale dieren. Daarbij is ervaring en kennis van groot belang. In het kader van kennisdeling heeft KLN, in samenwerking met KleindierNed, gisteravond een informatieve bijeenkomst gehouden over het vaccineren van hoenders tegen NCD (Newcastle Disease) en het doden van dieren. Beide onderwerpen staan in het kader van het 'samenwerken aan gezonde dieren'. 

Dhr. H. Arts vertelde niet alleen, met behulp van een presentatie, over het vaccineren, maar liet ook de diverse methoden zien. Dhr. S. Westendorp ging vervolgens in op het doden van dieren, geen leuke bezigheid, maar soms wel noodzakelijk en dan kan je maar beter niet alleen de ervaring, maar ook de kennis hebben. 

De bijeenkomst is enorm goed bezocht en veel leden zijn positief, niet alleen over het onderwerp, maar ook over de organisatie. Voor de aanwezigen waren er folders om mee te nemen en een boekje met de dia's uit de presentatie. Elke deelnemer kreeg ook een, op naam gesteld, bewijs van deelname.

Beide presentaties kunt u, als een PDF-bestand, hieronder downloaden. 

Relevante links

Lees meer