Uitnodiging instructies vaccineren van NcD bij pluimvee en het doden van dieren

29 juli 2022

Onderstaande tekst is gisteren naar alle verenigingen van KLN verstuurd. De instructies worden verzorgd door KLN in samenwerking met KleindierNed

Geachte Vereniging, beste leden KLN,

Tijdens de laatste ALV is door u positief gestemd om door te gaan met de leidraden houden van kleindieren, leidraad fokbeleid en daarbij behorende verplichtingen. Een onderdeel van het nieuwe fokken van rasdieren is o.a. het zelf mogen vaccineren van NcD bij pluimvee (Regeling houders van dieren artikel 8a.5) en het doden van dieren in geval van ondraaglijk lijden of voor consumptie op een zodanige wijze, dat het wettelijk en dierwaardig uitgevoerd wordt.

Voor wie?

De leden van uw vereniging krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de instructiebijeenkomst: zelf vaccineren van NcD bij pluimvee en het op de juiste wijze doden van dieren. Elke vereniging zal  minimaal één persoon laten deelnemen aan deze instructies, waarmee de bekwaamheid aangetoond wordt. De instructeurs, dierenartsen drs. Harry T. Arts en drs. ing. Sible Westendorp zullen op 25 augustus deze instructie bijeenkomst presenteren. Tijdens deze bijeenkomst wordt zowel een theoretisch deel als een praktisch deel gegeven.

De deelnemers aan de instructie ontvangen een bewijs van deelname voor het verantwoord doden van dieren en de bekwaamheid in het vaccineren van pluimvee. Dit bewijs van deelname wordt beschikbaar gesteld door KLN en ondertekend door de instructeurs en zal aan het eind van de bijeenkomst afgegeven worden. Met dit bewijs kan de deelnemer en uw vereniging de bekwaamheid aantonen.

Belangrijke informatie

Datum en tijd: Bijeenkomst
25 Augustus 2022 avond vanaf 19.00
De Aker, Fontanusplein 2, 3881 BZ Putten

Programma

19.00 uur: Ontvangst met koffie of thee
19.15 uur: presentatie: vaccineren, enten, uitvoering hoe en waarom (H. T. Arts)
20.00 uur: pauze
20.15 uur: presentatie: doden van dieren, hoe, waarom, waarmee en de weg er naar toe (S. Westendorp)
21.00 uur: pauze
21.15 uur: napraten met een drankje en uitreiking van het certificaat.
22.00 uur: einde bijeenkomst

Met dit bewijs van deelname kan iedere vereniging onder verantwoording van deze gezondheid/welzijn coördinator  het pluimvee in de vereniging vaccineren en de leden ondersteunen in de bekwaamheid in het doden van dieren in geval van lijden of voor consumptie. Het is belangrijk, dat minimaal 1 persoon van elke vereniging deelneemt aan deze seminars.

U kunt zich aanmelden voor 19 augustus via email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u daarbij  ook vermelden de volledige naam en geboortedatum van de deelnemer en de volledige naam van de vereniging, dan kunnen wij het bewijs van deelname voor elke deelnemer voorbereiden.

Met vriendelijke groeten,
Namens KLN,                                                                                                                

Erna Sanders, secretaris hoofdbestuur KLN