Bestuursvergadering 4 december 2018

Het bestuur heeft een concept gedragscode (goed bestuur) voor KLN-bestuurders opgesteld. Deze zal in januari 2019 definitief worden vastgesteld.

Er zijn nog grote aantallen van het Boek der Pelsdieren en de boeken van Houwink aanwezig. Het bestuur heeft besloten dat ieder lid tijdens de Noordshow bij de KLN-stand van beide één exemplaar GRATIS mag afhalen. Op=Op!!

In de periode 1908 tot en met 1916 zijn door de heer R. Houwink uit Meppel een viertal boeken (deel I t/m IV) geschreven over de ontwikkeling van (land)hoenders, erfelijkheid, kruisingsproeven, diverse studies naar hoenders en zeer veel tekeningen en informatie over en rasbeschrijvingen van de rassen die in die jaren voorkwamen (ook verdwenen rassen).

Het Boek der pelsdieren boek is geschreven voor keurmeesters in opleiding en liefhebbers. Het bevat een schat aan informatie over dierkunde, vererving, ziektes van konijnen, cavia’s en kleine knaagdieren. Van veel rassen en kleuren is de kerninformatie beschreven.

Over een paar weken is het jaar 2018 alweer bijna om. Rest ons om u fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar toe te wensen plus dat u in 2019 veel mooie dieren mag fokken.