Ledenadministratie KLN en NBS

             klnlogo                                    nbslogo vrijstaand

De Nederlandse Kleindierenpublicaties BV verzorgt de vastlegging en inning van zowel de abonnementen Kleindier Magazine als de lidmaatschappen (fokkersnummers) van de bonden Kleindier Liefhebbers Nederland, afgekort KLN (pelsdieren en pluimvee) en NBS (sierduiven).
De namen van fokkers die een machtiging hebben afgegeven dat hun abonnementsgeld en lidmaatschap automatisch kan worden afgeschreven, worden aan het ringenbureau van KLN en NBS doorgegeven, zodat er ook direct ringen voor de ledenprijs kunnen worden besteld. De fokkers die geen gebruik maken van automatische incasso kunnen pas ringen bestellen of konijnen laten tatoeëren nadat de verschuldigde kosten op banknummer NL94 RABO 0138 6394 93 van de Ned. Kleindierenpublicaties zijn bijgeschreven.
Degenen die nog geen gebruik maken van automatische incasso en daartoe willen overgaan kunnen dat opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deze betalingswijze bespaart u eventuele ergernis dat u de ringen niet tijdig in uw bezit krijgt doordat u vergeten bent de factuur te betalen, bovendien bespaart u € 2,50 op de prijs van het fokkersnummer en het abonnement.

Als u lid wilt worden van KLN kunt u kiezen uit twee mogelijkheden:

 • Bent u geen lid van een plaatselijke kleindierenvereniging dan kunt u zich aanmelden als servicelid (=donateur), waardoor u de betreffende bond steunt. Het servicelidmaatschap van KLN inclusief abonnement Kleindier Magazine kost u in 2020 € 53,50 bij automatische incasso.
  Daarmee steunt u het in stand houden van de vele mooie kleindierenrassen die Nederland rijk is. Nederlanders mogen wat dat betreft best trots zijn op het levend culturele erfgoed wat we hebben op het gebied van nationale (klein)dierenrassen. Een servicelid kan met het toegekende fokkersnummer gebruik maken van de faciliteiten die de bond biedt (o.a. ringen bestellen voor de ledenprijs) maar kan zijn dieren niet inzenden naar tentoonstellingen. 
  Ga voor aanmelding naar Servicelidmaatschap in de linker kolom van deze pagina.

 • Bent u van plan met uw dieren te gaan fokken en deel te nemen aan tentoonstellingen dan dient u zich via een plaatselijke kleindierenvereniging aan te melden bij de bond waartoe uw diergroep behoort, dit is KLN voor pelsdieren en pluimvee of de NBS voor sierduiven. Voor het aanvragen van een fokkersnummer kunt u onderstaand formulier op de computer invullen en naar de secretaris van de plaatselijke vereniging sturen, adressen vindt u bij Verenigingsinfo. Alleen secretarissen kunnen het fokkersnummer wat gekoppeld is aan de betreffende vereniging vervolgens aanvragen bij de Ledenadministratie.

  Houd er rekening mee dat er € 2,50 extra voor het fokkersnummer en abonnement Kleindier Magazine wordt berekend als er geen gebruik wordt gemaakt van automatische incasso.

  Aanvraagformulier om op te sturen of af te geven aan de verenigingssecretaris

  Secretarissen die een fokkersnummer voor KLN of NBS willen aanvragen voor hun leden dienen daarvoor het aanmeldingsformulier in de linker kolom van deze pagina te gebruiken. Bij een nieuw fokkersnummer voor seniorleden hoort een verplicht abonnement op het Kleindier Magazine (één per adres).
  De prijs van een fokkersnummer in 2020 bedraagt: KLN senior inclusief Kleindier Magazine € 53,50; KLN senior gezinsleden € 18,00; KLN jeugd (6 t/m 16 jaar) € 9,50; Extra combinatienummer € 3,00; NBS senior € 15,00; NBS jeugd (6 t/m 16 Jaar) € 7,50; Extra combinatienummer € 1,50.
  Voor NBS leden bedraagt de prijs van het abonnement Kleindier Magazine in 2020 € 35,50. Bij tussentijds ingaan in de loop van het kalenderjaar betaalt u een aangepast bedrag.
  KLN leden in de leeftijd van 10 tot 21 jaar kunnen een gratis abonnement krijgen als op hun adres geen seniorleden aanwezig zijn, hun e-mailadres bekend is en er via automatische incasso wordt betaald.

 • Leden die hun fokkersnummer in het nieuwe kalenderjaar niet wensen te verlengen dienen dit voor 15 november op te geven bij hun verenigingssecretaris. Zij kunnen zich ook tot uiterlijk 1 december rechtstreeks afmelden door het invullen en verzenden van het opzeggingsformulier in de linker kolom van deze pagina.
  Daarbij duidelijk aangegeven of alleen het fokkersnummer of ook het abonnement Kleindier Magazine moet worden beëindigd, het abonnement kan namelijk ook zonder fokkersnummer verlengd worden.

Adres- en secretariaatswijzigingen van verenigingen en speciaalclubs kunnen worden doorgegeven bij het onderdeel Verenigingsinfo.
Vul het formulier volledig in zodat een nieuwe secretaris een wachtwoord kan krijgen voor het programma Digikeur. Bij opmerkingen graag de reden van invulling vermelden.


Contactgegevens ledenadministratie

Piet Bouw
Harnsesteeg 14
6721 NH Bennekom
Tel: +31 (0)318-416789
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.