Dispensatie's

Alle dispensaties van pelsdieren en hoenders etc. worden behandeld door G. (Gerrit) de Gooijer. Bij problemen zal er overleg zijn met bij keurmeestersaangelegenheden betrokken mensen uit de betreffende diergroep.
Belangrijk is dat u tijdig dispensatie aanvraagt. Op de sluitingsdatum van de inschrijving weet u meestal al of dispensatie nodig is. Het is dan een kleine moeite om dit meteen te regelen.

Adres voor dispensaties

G. de Gooijer
Floresstraat 7
1521 BD Wormerveer
Tel: 075-6284679
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spelregels voor dispensatie

Lees eerst de Richtlijn keuren met dispensaties voordat u een onbevoegde of een beperkt bevoegde keurmeester contracteert of dispensatie aanvraagt. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Op open en nationale shows wordt in beginsel GEEN dispensatie verleend. In beginsel omdat het mogelijk is dat er een noodsituatie is door bijvoorbeeld ziekte van een keurmeester.
Bij pelsdieren wordt er beperkt dispensatie afgegeven voor verenigingstentoonstellingen binnen de “eigen” diergroep van de keurmeester of een zeer klein aantal van een diergroep waarvoor de keurmeester in het geheel niet bevoegd is.
Bij het wel of niet verlenen van dispensatie staat voorop dat de inzender mag verwachten dat zijn dieren op een kwalitatief correcte wijze worden beoordeeld. Dat is voor hem/haar belangrijk. Daarom is het ook belangrijk dat u voor iedere diergroep die u vraagt en verwacht, voldoende bevoegde keurmeesters contracteert. Doet u dat niet dan is dat risico voor u. Wij zullen echter altijd tot op het laatste moment behulpzaam zijn met het zoeken naar een bevoegde keurmeester.

Download dispensatieaanvraagformulier als wordbestand om dit met de computer in te vullen
Download dispensatieaanvraagformulier als PDF-bestand om dit met pen in te vullen