KLN-geldprijzen

KLN-prijzen zijn te winnen op alle tentoonstellingen waarvoor bij het Facilitair Bureau KLN-NBS toestemming is aangevraagd en verkregen als omschreven in paragraaf 3 van het tentoonstellingsreglement (voor open tentoonstellingen en die voor verenigingstentoonstellingen). De tentoonstellingsorganisaties hoeven de KLN-prijzen niet van tevoren aan te vragen. Zij moeten wel de voorgeschreven tekst (zie hieronder) ongewijzigd opnemen in hun vraagprogramma of in het vraagprogramma voldoende duidelijk verwijzen naar de teksten in de Almanak 2020.

De KLN-prijzen gelden voor ALLE KLN-diergroepen, dus ook voor cavia's, kleine knaagdieren en serama's, AOC en Vrije Klasse.

TEKST KLN-PRIJZEN VOOR HET VRAAGPROGRAMMA
400. Kleindier Liefhebbers Nederland stelt voor dieren in alle KLN-diergroepen op alle erkende tentoonstellingen voor zowel de erkende- als de AOC en Vrije klasse een KLN-prijs van € 5,00 beschikbaar per 20 ingeschreven dieren mits het predicaat tenminste ZG is. Ook dieren met buitenlandse EE merken of oorspronkelijke soorten sier- en watervogels met ringen van Aviornis en de NBvV komen in aanmerking. Deze prijzen zijn ter vrije beschikking van de keurmeester en worden bij voorkeur toegekend aan dieren die geen andere prijzen hebben gewonnen.

Toekenning:

  1. Elke keurmeester kent per 20 ingeschreven dieren een KLN-prijs toe; bij een restant van 11 of meer mag de keurmeester één prijs extra toekennen.
  2. De prijzen moeten naar rato verdeeld worden over de door de keurmeester gekeurde diergroepen.
  3. De prijzen zijn ter vrije beschikking van de keurmeester. Ze worden bij voorkeur toegekend aan dieren, waaraan nog geen andere prijzen zijn toegekend en die er op één of andere wijze uitspringen of relatief bijzonder zijn (moeilijkheidsgraad/zeldzaamheid in combinatie met relatief hoge kwaliteit).Aanvraag van uitbetaling KLN-prijzen
Deze moeten binnen 14 dagen na afloop van de show worden aangevraagd bij het KLN Merkenbureau middels het aanvraagformulier “Uitbetaling KLN prijzen” (zie hieronder), met vraagprogramma en catalogus.
Het merkenbureau controleert of de konijnen, waaraan KLN prijzen zijn toegekend, ook geregistreerd staan. Dat kan door een catalogus van de betreffende show op te sturen waarin de oormerken zijn vermeld of een lijst met naam fokkers, kooinummers en de oormerken van de winnende konijnen.

KLN Merkenbureau
Mw. L. de Gooijer-Pranger
Floresstraat 7
1521 BD Wormerveer
Tel: 075-6284679
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor het aanvraagformulier KLN-prijzen om dit digitaal in de vullen (pdf)

Klik hier voor het aanvraagformulier KLN-prijzen om dit digitaal in te vullen (excel)

(Met muis en Tab kunt u navigeren tussen de invulvelden. Het formulier kunt u ook opslaan met de ingevulde gegevens .)