Examens sectie veren succesvol (2015/2016)

Op 08 en 09 januari hebben we met 6 koppels tijdens de Noordshow voor 46 kandidaten in 449 rassen examens afgenomen. Het slagingspercentage was 88% en het gemiddeld cijfer een 6,9.
Er zijn een aantal keurmeesters die door dit examen een “hogere rang” hebben gekregen.
Keurmeester Jan Voets deed zijn laatste examens bij de dwerghoenders en is nu A-keurmeester.
Daarnaast zijn er een aantal keurmeesters, die door het behalen van rassen nu B keurmeester zijn geworden. Het betreft hier:
Bertus den Blanken -> B – keurmeester Dwerghoenders
Roberto Gatti -> B keurmeester Dwerghoenders.
Leo van de Wetering -> B keurmeester Hoenders en Dwerghoenders
Hilco Ketelaar -> B keurmeester Dwerghoenders
Johan Albada -> B keurmeesters Siervogels
Ook hebben we weer een uitbreiding van het korps. Ditmaal zijn twee nieuwelingen met goed gevolg geslaagd voor het examen van Hoender- en Dwerghoenderkeurmeester. Het betreft hier:
Anthony van Dierendonck uit het Zeeuwse Nieuw-Namen. En Berend Klein (jr) uit Ommen. We heten ze van harte welkom en wensen ze veel keurplezier toe.

De kandidaten voor deze examendagen waren onderverdeeld in:
3 voor de diergroep siervogels.
2 voor de diergroep oorspronkelijke watervogels
4 voor de diergroep hoenders
35 voor de diergroep hoenders en dwerghoenders
2 voor de diergroep dwerghoenders.

Veel dank gaat ook uit naar alle examinatoren en gecommitteerden die met veel kennis en gevoel zich van hun taak hebben gekweten.

De bondsshow was ditmaal voor het eerst in Assen. Volgens mij een prima locatie. Voor het examen zijn we altijd veel dank verschuldigd aan diverse mensen achter de schermen van de Noordshow. ( Jaap Solle, Geert Bolt, Harm Timmer, Bernd Bolt) We krijgen altijd alle medewerking. Dat was dit jaar niet anders. Ook nu weer was de verzorging voor de innerlijke mens prima geregeld. Ieder jaar stellen ze ook kooien beschikbaar voor dieren die door kandidaten meegenomen worden. Erg fijn dat dit kan. Dit jaar werden maar liefst 9 rassen door kandidaten meegenomen.

Momenteel zijn we gestart met het nieuwe examenreglement, waarin veel meer de nadruk ligt op “opleiden”. Inmiddels hebben al 5 nieuwelingen zich aangemeld. Dat mogen er best veel meer worden. Lijkt het keurmeesterschap je wel wat kijk dan maar eens op de website van KLN of neem contact op via de mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Om te starten is het nu een zeer geschikt moment. We helpen je graag op weg.

Hendrik Timmer