Mededelingen PA Limburg

We ontvingen bericht van een PR activiteit van de vereniging Heerlen e.o.

Deze activiteit is in verband met het Corona virus inmiddels afgelast.

De pluimveevereniging Heerlen & Omstreken neemt op zaterdag 25 april deel aan d’r Heëlesje Joarmaat.

Dit is een grote jaarmarkt in het centrum van Heerlen.

Wij staan met een grote stand op het veemarkt deel gelegen op de Bongerd in de buurt van het glaspaleis. 

Onze stand zal bestaan uit legio promotiemateriaal voor het promoten van de kleindieren sport met name het pluimvee.

Wij zullen naast hoenders en dwerghoenders zowel oude pluimveeplaten tentoonstellen alsmede div materialen betrekking hebbend op onze hobby. 

Deze markt in het centrum van Heerlen duurt van 9.00 uur tot ongeveer 17.00 uur en trekt duizenden bezoekers.

We ontvingen bericht dat er in de Roerhal in Vlodrop een Europese tentoonstelling wordt gehouden. Dit in het Europees centraal gelegen mooie Limburg.

De Meeuwenclub bestaat eind dit jaar 100 jaar. Ter ere van dit eeuwfeest is vorig jaar besloten om een jubileum clubshow te organiseren. Ook wordt dit jaar de jaarlijks in Europa roulerende tentoonstelling van de Europese Meeuwenclub van 1975 (EMC) in Nederland gehouden en bestuur en leden van de Meeuwenclub hebben besloten om bij onze jubileum clubshow ook de tentoonstelling van de EMC onder te brengen. Het bestuur van de EMC heeft hiervoor ook groen licht gegeven.

In ons land zullen de overige Meeuwenclubs hun medewerking verlenen, zij het door het onderbrengen van hun clubshow, zij het door medewerking te verlenen.

De Antwerpse Smierel Club, de Figurita Club Nederland en de Oud-Hollandse Meeuwenclub hebben hun medewerking al toegezegd.

Ook de Vlaamse Meeuwduiven Club en de Koninklijke Antwerpse Smierel Club België brengen hun clubshow bij onze jubileum show onder.

Voorts zijn buitenlandse Meeuwenspeciaalclubs benaderd om met hun leden ook deel te nemen aan dit groots Meeuwenfestijn. Van een aantal buitenlandse Meeuwenclubs is al toezegging ontvangen.

Met al deze medewerking belooft het een bijzonder groots Meeuwenfestijn te worden.

Let wel: het wordt enkel een tentoonstelling van Meeuwenrassen.

Door enkele (bestuurs-)leden van de Meeuwenclub is onderzoek gedaan naar een geschikt onderkomen voor naar schatting 800 – 900 Meeuwen en daarbij ook onderkomens voor inzenders uit geheel Europa (hotels). Een en ander is gevonden in Vlodrop.

Vlodrop ligt op korte afstand van Duitsland en is gemakkelijk bereikbaar voor zowel Nederlandse fokkers/inzenders als de Europese Meeuwenfokkers/inzenders.

 

KERST IN DE PEEL NATUURLIJK .

In het weekend van 14 en 15 december 2019 stonden we met dieren van onze vereniging bij de pluktuin “De zevende Hemel “in Grashoek bij het evenement Kerst in de Peel Natuurlijk dat dit jaar voor het eerst gehouden werd . Het ging van verschillende peeldorpen naar verschillende locaties die men zowel op de fiets als met de auto kon volgen . Zoals gezegd stonden we bij de “Zevende Hemel in Grashoek”; in een leuke schuur waar verschillende standjes stonden waaronder wij met 3 showkooien .In deze kooien zaten de Hollandse kriel patrijs , Braekels groot en de Brahma in patrijs; we hadden voor verschillende soorten en formaten gekozen . Uit ervaring blijkt dat dit vaak ook het meeste publiek trekt . Je krijgt dan wat sneller vragen vooral als er een klein kipje zit met daarlangs de grote reuzen van Brahma’s .De zaterdag viel wat tegen met bezoekers maar dit had alles met het weer te maken het was erg nat en winderig . De zondag daarin tegen was zeer succesvol met veel animo en vragen over onze mooie sport. Natuurlijk wilden er verschillende mensen weleens voelen wat het verschil was tussen de verschillende soorten zowel het gewicht als het soort van bevedering . Het leuke van zo’n evenement is altijd de vragen en de interactie die je hebt en krijgt met het publiek .We mogen weer terug kijken opeen leuk weekend met toch het doel onze kleindiersport wat meer in ‘t licht te zetten en mensen eens te vertellen wat deze hobby allemaal in houdt .

Onder Ons Helden e.o

 

 

Ook dit jaar op 28/ 29 juli 2018 stonden we als kleindiervereniging Onder ons Helden e.o. weer op het Internationale 2 daags festival de HMT [ historische motoren en tractoren ] de kleindieren sport te promoten. We hebben dit jaar nieuwe showkooien gemaakt om de dieren nog beter tot hun recht te laten komen. Verder hadden we bij de Kln een nieuw pr pakket besteld om weer helemaal up to date te zijn. In de kooien kippen van wisselende groten de grote brahma tot de Hollandse kriel, de grote welsumer en Oud Engelse vecht krielen. De stand bemand door verschillende leden en ook jeugdleden die zo mee betrokken worden en begeleid de bezoekers wat kunnen vertellen over de kleindierensport, zowel over rassenspeciaalclubs, de verschillende rassen en verder voorkomende vragen over het houden van dieren.Wij kiezen er voor om de bemanning om de 2 tot maximaal 3 uur te vervangen om ieder er bij te betrekken maar ook om onze leden enthousiast te houden om de bezoekers fris en actief te benaderen. Het is ieder jaar weer een mooi festijn met leuke reactie"s van de bezoekers maar ook de verhalen daarna van de leden over de vragen die ze kregen ook van buitenlandse bezoekers waar af en toe met handen en voeten wat uitgelegd moet worden om het een en ander te kunnen vertellen.

BG DSC 0012 BG DSC 0013

K.P.V. Geleen-Stein e.o heeft op zondag 18 maart weer deelgenomen aan de Paasveemarkt te Beek
Ondanks het zeer koude weer was het toch behoorlijk druk.
Het grote trekpleister op deze dag is toch de knuffelhoek waar jong en oud veel belangstelling voor tonen.
Het is altijd leuk vertoeven in het Beekse.

 

IMG 0250X

 Op zondag 6 augustus heeft K.V.P. Geleen-Stein e.o weer deelgenomen aan de Oude Ambachten te Einighausen.
Zoals ieder jaar is het leuk toeven om daar aanwezig te zijn. De belangstelling was iets minder dan andere jaren maar toch nog gezellig druk.

IMG 0352

Kleindierensportvereniging Onder ons Helden e.o. op de H.M.T. van 2017

Een klein verslag van onze promotie voor de kleindierensport op het jaarlijkse evenement voor Historische motoren en tractoren de H.M.T.
Zoals vele jaren staan we als vereniging onder ons Helden e.o. met een stand en enkele showvolières op de prachtige evenement waar mensen uit alle windstreken en delen van Europa een kijkje komen nemen .
Dit jaar hadden we net als andere jaren weer op de vrijdag opgebouwd en de dieren in de voliere's gezet om op zaterdag morgen alleen nog de promotie boekjes , folders , en uitgeblazen eieren van de diverse kippenrassen en eenden te laten zien . Hier hebben we altijd veel reacties op alleen al vanwege de verschillende grotes en kleuren . De mensen zijn vaak verbaasd dat er zoveel verschillende kleuren in eieren bestaan van de groene eieren van de Araucana tot het donkerbruine op chocolade lijkende Marans ei .
We staan altijd met 2 personen op de stand en een tijd van 2 tot 2½ uur dan komen er nieuwe mensen gelukkig krijgen we voor het twee daagse evenement nog altijd voldoende vrijwilligers bij elkaar om de stand te bemannen . Ook verschillende jeugdleden maken tijd vrij om enkele uren onze mooie hobby te promoten , dit levert leuke reacties op dat ook jeugd met deze leuke hobby en dieren leert en weet om te gaan .
Dit jaar hadden we net als andere jaren weer een diversiteit aan dieren in de kooi en ieder jaar proberen we weer even wat anders in de kooi te brengen met elk jaar wat aparts dit jaar hadden we krul veer Cochinkrielen .
Al met al was het een leuk weekend en we hopen dat we weer wat meer mensen enthousiast hebben kunnen maken voor onze hobby of voor het houden van enkele klein dieren want ook dit laatste is belangrijk om onze dieren die overtollig zijn ergens anders een mooi leven te laten hebben .

 

Dorpsfeesten te Neer.
De dorpsfeesten in Neer is een jaren oude traditie waar De Sportfokkers Neer e.o. bijna altijd vertegenwoordigd zijn.
De enige keren dat we er niet waren met onze dieren was als het te warm was en daardoor onverantwoord was voor de dieren.
Gelukkig hadden we daar dit jaar geen last van, de temperatuur was prima en de hele dag droog weer.
Onze stand trekt hier ieder jaar de meeste bezoekers, vooral kinderen zijn erg geïnteresseerd in dieren, zeker de jonge kuikentjes en dieren om te knuffelen en aaien zijn erg gewild.
We konden deze dag weer met succes afsluiten!
De Sportfokkers Neer e.o.
Huub Dirkx

 

We ontvingen van de vereniging De Eendracht Venlo 2 verslagen en enkele foto's van hun PR activiteiten:

Verslag Lentedag Museum de Locht in Melderslo 21 mei 2017

Wij als Kleindieren vereniging de Eendracht uit Venlo waren net als andere jaren weer uitgenodigd op deze dag om onze vereniging te promoten en om de bezoekers te laten kennismaken met de verschillende dieren.
Het was een stralende zondagmorgen toen ik om 10.30 vertrok vanuit Beuningen met een aantal konijnen, Duitse en Engelse hangoren. We waren met 3 fokkers aanwezig met diverse kuikentjes, konijnen, lachduiven en kingduiven. Dus er waren voldoende dieren om te zien en te knuffelen.
Voor de inwendige mens werd goed gezorgd door de vrijwilligers van De Locht. Het aantal bezoekers viel helaas een beetje tegen, ik denk dat het mooie weer een beetje parten speelde. We hebben de kinderen vermaakt met de dieren die we bij ons hadden. De kuikentjes en de jonge konijntjes zaten in twee verschillende open knuffelbakken zodat jong maar ook oud volop konden knuffelen.
Om 16.30 zijn we gaan opruimen om voldaan weer terug te keren naar huis.
Diny Vrolijks.

Verslag promotie vereniging de Eendracht en e.o. op 26/27/28 Juli 2017.
Net als andere jaren heeft onze vereniging weer bij verzorgingstehuis ter Borcht in Baarlo mee geholpen tijdens de wandel-3-daagse. Een evenement voor de bewoners die bij Ter Borcht wonen maar waar ook veel jeugd en volwassen uit het dorp uit af komen.
Onze voorzitter Gerrit is hier heen gegaan met enkele pas geboren kuikentjes, en met een ren vol jonge konijntjes. Hij had een mooi plekje uit de zon en de wind gekregen waar het voor Gerrit maar ook voor de dieren goed vertoefen was. Jong en oud heeft naar hartenlust met de jonge dieren kunnen knuffelen. Zo mooi en prachtig om vooral de ouderen met dementie helemaal op te zien leven tijdens het knuffelen van een jong pluizig konijntje.

IMG 2041-wandel3daagse 2017

IMG 2413-wandel3daagse 2017

 IMG 2433-wandel3daagse 2017

IMG 2523-wandel3daagse 2017

IMG 2536-wandel3daagse 2017

Op zondag 2 April 2017 heeft K.P.V. Geleen-Stein weer deelgenomen aan de paasveemarkt te Beek.

       Het was voor de 75 é keer dat de Paasveemarkt werd gehouden, en daar onze vereniging dit jaar ook

       75 jaar bestaat hebben wij er samen  iets leuks van gemaakt.

       Er is ieder jaar heel veel belangstelling voor dit evenement, in de loop van de dag hebben ongeveer

       25.000 toeschouwers dit evenement bezocht.

       Het is ieder jaar weer interessant om daar aanwezig te zijn.

 

Verslag Festeynderfeesten te Nederweert- Eind

Op 16 Juli waren de Sportfokkers Neer weer present bij de Festeynderfeesten.

4 Leden van onze vereniging zijn de hele dag bezig geweest met uitleg geven, tips geven en natuurlijk ook bemannen van de aai tafel waar zeer veel belangstelling voor was, niet in het laatste geval door kinderen! Jong en oud wilde graag eens over een konijn of kip aaien.

Ook was er veel reclame materiaal aanwezig waar goed gebruik van werd gemaakt door de bezoekers.

De hele dag was deze stand druk bezocht.

Het heeft ons zelfs een nieuw lid opgeleverd!

IMG 0557FY

IMG 0558FY

IMG 0559FY

IMG 0560FY

IMG 0561 FY

provinciale bondstentoonstelling Limburg 2014

Provinciale Bondstententoonstelling Limburg tijdens de 50 jarig jubileum tentoonstelling van de Peelhorstshow op 10 tot 12 oktober 2014


                                                         JD aokt 10 14 Peelhorst 403  JD aokt 10 14 Peelhorst 408

 

Lees meer

vereniging Onder Ons Helden e.o aan de Boeremert in Velden heeft deelgenomen.

 NIEUWS Boeremert
Vandaag is alweer de tweede editie van de Boeremert afgelopen. Er waren veel standhouders en de opkomst was groter dan vorig jaar. Zo kon je bij de Veldense brood en banket bakker brood kopen en bij de Keurslager dan weer vlees. Ook voor eten en drinken werd goed gezorgd . Zo kon je bij enkele balen stro bonnen voor eten en drinken kopen di je dan weer bijvoorbeeld bij de Frietmobiel of bij de bar in kon leveren.
Ook Onder Ons Helden stond met en stand op de Boeremert. De stand trok veel aandacht en er was veel vraag naar kippen. Voor de kinderen die wilden waren er zelfs kuikens om te aaien.
In de vijf grote kooien die de vereniging tentoonstelde waren; Breakels, Brahma's, Barnevelders, Hollandse krielen en Nederlandse Baardkuifhoenders te zien. In de twee kleine tentoonstellingskooien waren kuikens te zien die alle kinderen zorgvuldig konden aaien. In de gevlochten vervoersmand zat een trio Welsumers.
Kortom dankzij de vele vragen en antwoorden die we vandaag hebben gekregen zijn we weer een paar ervaringen rijker.

Boeremert1       

Lees meer

Wat is pasen zonder kuikentjes

P.S.V. Horst e.o. had hier een ruimte gekregen om groot en klein kennis te laten maken met de kuikentjes en de eieren waar ze uit komen.        

Horst3       Horst4

Lees meer