Mededelingen PA Limburg

Ook dit jaar op 28/ 29 juli 2018 stonden we als kleindiervereniging Onder ons Helden e.o. weer op het Internationale 2 daags festival de HMT [ historische motoren en tractoren ] de kleindieren sport te promoten. We hebben dit jaar nieuwe showkooien gemaakt om de dieren nog beter tot hun recht te laten komen. Verder hadden we bij de Kln een nieuw pr pakket besteld om weer helemaal up to date te zijn. In de kooien kippen van wisselende groten de grote brahma tot de Hollandse kriel, de grote welsumer en Oud Engelse vecht krielen. De stand bemand door verschillende leden en ook jeugdleden die zo mee betrokken worden en begeleid de bezoekers wat kunnen vertellen over de kleindierensport, zowel over rassenspeciaalclubs, de verschillende rassen en verder voorkomende vragen over het houden van dieren.Wij kiezen er voor om de bemanning om de 2 tot maximaal 3 uur te vervangen om ieder er bij te betrekken maar ook om onze leden enthousiast te houden om de bezoekers fris en actief te benaderen. Het is ieder jaar weer een mooi festijn met leuke reactie"s van de bezoekers maar ook de verhalen daarna van de leden over de vragen die ze kregen ook van buitenlandse bezoekers waar af en toe met handen en voeten wat uitgelegd moet worden om het een en ander te kunnen vertellen.

BG DSC 0012 BG DSC 0013

K.P.V. Geleen-Stein e.o heeft op zondag 18 maart weer deelgenomen aan de Paasveemarkt te Beek
Ondanks het zeer koude weer was het toch behoorlijk druk.
Het grote trekpleister op deze dag is toch de knuffelhoek waar jong en oud veel belangstelling voor tonen.
Het is altijd leuk vertoeven in het Beekse.

 

IMG 0250X

 Op zondag 6 augustus heeft K.V.P. Geleen-Stein e.o weer deelgenomen aan de Oude Ambachten te Einighausen.
Zoals ieder jaar is het leuk toeven om daar aanwezig te zijn. De belangstelling was iets minder dan andere jaren maar toch nog gezellig druk.

IMG 0352

Kleindierensportvereniging Onder ons Helden e.o. op de H.M.T. van 2017

Een klein verslag van onze promotie voor de kleindierensport op het jaarlijkse evenement voor Historische motoren en tractoren de H.M.T.
Zoals vele jaren staan we als vereniging onder ons Helden e.o. met een stand en enkele showvolières op de prachtige evenement waar mensen uit alle windstreken en delen van Europa een kijkje komen nemen .
Dit jaar hadden we net als andere jaren weer op de vrijdag opgebouwd en de dieren in de voliere's gezet om op zaterdag morgen alleen nog de promotie boekjes , folders , en uitgeblazen eieren van de diverse kippenrassen en eenden te laten zien . Hier hebben we altijd veel reacties op alleen al vanwege de verschillende grotes en kleuren . De mensen zijn vaak verbaasd dat er zoveel verschillende kleuren in eieren bestaan van de groene eieren van de Araucana tot het donkerbruine op chocolade lijkende Marans ei .
We staan altijd met 2 personen op de stand en een tijd van 2 tot 2½ uur dan komen er nieuwe mensen gelukkig krijgen we voor het twee daagse evenement nog altijd voldoende vrijwilligers bij elkaar om de stand te bemannen . Ook verschillende jeugdleden maken tijd vrij om enkele uren onze mooie hobby te promoten , dit levert leuke reacties op dat ook jeugd met deze leuke hobby en dieren leert en weet om te gaan .
Dit jaar hadden we net als andere jaren weer een diversiteit aan dieren in de kooi en ieder jaar proberen we weer even wat anders in de kooi te brengen met elk jaar wat aparts dit jaar hadden we krul veer Cochinkrielen .
Al met al was het een leuk weekend en we hopen dat we weer wat meer mensen enthousiast hebben kunnen maken voor onze hobby of voor het houden van enkele klein dieren want ook dit laatste is belangrijk om onze dieren die overtollig zijn ergens anders een mooi leven te laten hebben .

 

Dorpsfeesten te Neer.
De dorpsfeesten in Neer is een jaren oude traditie waar De Sportfokkers Neer e.o. bijna altijd vertegenwoordigd zijn.
De enige keren dat we er niet waren met onze dieren was als het te warm was en daardoor onverantwoord was voor de dieren.
Gelukkig hadden we daar dit jaar geen last van, de temperatuur was prima en de hele dag droog weer.
Onze stand trekt hier ieder jaar de meeste bezoekers, vooral kinderen zijn erg geïnteresseerd in dieren, zeker de jonge kuikentjes en dieren om te knuffelen en aaien zijn erg gewild.
We konden deze dag weer met succes afsluiten!
De Sportfokkers Neer e.o.
Huub Dirkx

 

We ontvingen van de vereniging De Eendracht Venlo 2 verslagen en enkele foto's van hun PR activiteiten:

Verslag Lentedag Museum de Locht in Melderslo 21 mei 2017

Wij als Kleindieren vereniging de Eendracht uit Venlo waren net als andere jaren weer uitgenodigd op deze dag om onze vereniging te promoten en om de bezoekers te laten kennismaken met de verschillende dieren.
Het was een stralende zondagmorgen toen ik om 10.30 vertrok vanuit Beuningen met een aantal konijnen, Duitse en Engelse hangoren. We waren met 3 fokkers aanwezig met diverse kuikentjes, konijnen, lachduiven en kingduiven. Dus er waren voldoende dieren om te zien en te knuffelen.
Voor de inwendige mens werd goed gezorgd door de vrijwilligers van De Locht. Het aantal bezoekers viel helaas een beetje tegen, ik denk dat het mooie weer een beetje parten speelde. We hebben de kinderen vermaakt met de dieren die we bij ons hadden. De kuikentjes en de jonge konijntjes zaten in twee verschillende open knuffelbakken zodat jong maar ook oud volop konden knuffelen.
Om 16.30 zijn we gaan opruimen om voldaan weer terug te keren naar huis.
Diny Vrolijks.

Verslag promotie vereniging de Eendracht en e.o. op 26/27/28 Juli 2017.
Net als andere jaren heeft onze vereniging weer bij verzorgingstehuis ter Borcht in Baarlo mee geholpen tijdens de wandel-3-daagse. Een evenement voor de bewoners die bij Ter Borcht wonen maar waar ook veel jeugd en volwassen uit het dorp uit af komen.
Onze voorzitter Gerrit is hier heen gegaan met enkele pas geboren kuikentjes, en met een ren vol jonge konijntjes. Hij had een mooi plekje uit de zon en de wind gekregen waar het voor Gerrit maar ook voor de dieren goed vertoefen was. Jong en oud heeft naar hartenlust met de jonge dieren kunnen knuffelen. Zo mooi en prachtig om vooral de ouderen met dementie helemaal op te zien leven tijdens het knuffelen van een jong pluizig konijntje.

IMG 2041-wandel3daagse 2017

IMG 2413-wandel3daagse 2017

 IMG 2433-wandel3daagse 2017

IMG 2523-wandel3daagse 2017

IMG 2536-wandel3daagse 2017

Op zondag 2 April 2017 heeft K.P.V. Geleen-Stein weer deelgenomen aan de paasveemarkt te Beek.

       Het was voor de 75 é keer dat de Paasveemarkt werd gehouden, en daar onze vereniging dit jaar ook

       75 jaar bestaat hebben wij er samen  iets leuks van gemaakt.

       Er is ieder jaar heel veel belangstelling voor dit evenement, in de loop van de dag hebben ongeveer

       25.000 toeschouwers dit evenement bezocht.

       Het is ieder jaar weer interessant om daar aanwezig te zijn.

 

Verslag Festeynderfeesten te Nederweert- Eind

Op 16 Juli waren de Sportfokkers Neer weer present bij de Festeynderfeesten.

4 Leden van onze vereniging zijn de hele dag bezig geweest met uitleg geven, tips geven en natuurlijk ook bemannen van de aai tafel waar zeer veel belangstelling voor was, niet in het laatste geval door kinderen! Jong en oud wilde graag eens over een konijn of kip aaien.

Ook was er veel reclame materiaal aanwezig waar goed gebruik van werd gemaakt door de bezoekers.

De hele dag was deze stand druk bezocht.

Het heeft ons zelfs een nieuw lid opgeleverd!

IMG 0557FY

IMG 0558FY

IMG 0559FY

IMG 0560FY

IMG 0561 FY