Activiteiten

In 2016 werden diverse informatieavonden gehouden bij verenigingen in de provincie

De aftrap is gedaan in maart bij SAO te Amersfoort. Daar heeft J. Luchtmeijer in het bijzonder gesproken over onstaan van het vliegen met (sier)duiven. Op 7 septemberheeft de bekende sier- en watervogelkeurmeester Aart Deetman in Veenendaal de volgende onderwerpen besproken: gevogelte en vooral zijn grote hobby sier- en watervogels. Op 14 september in Zegveld heeft Aad Rijs vooral hoenders en wat verder te pas komt in de fokkerij besproken.

Deze avonden waren voor iedereen toegankelijk.

Provinciale contactdag 2016

Het verslag komt binnenkort op de site.

Provinciale contactdag 2015

Gezelligheid

Zoals u op de foto's kunt zien, was het die dag geweldig mooi weer. 's Morgens kwam de groep bij elkaar op het dierenpark in Montfoort waar Dirk de Jong beheerder is. Onder het genot van een kop koffie en een gebakken, echte scharrelei op geroosterd brood werd er weer veel bijgepraat.

Ontspannen gezichten

Van jong tot oud en allemaal blije gezichten van mensen uit alle hoeken van de provincie Utrecht en het Gooi. Ps linksonder ziet u de fotograaf van deze mooie foto's: Gerda Nijenhuis.

Parkwandeling

De groep was zo groot dat deze in tweeën werd gesplitst voor de parkwandeling en het bezoek aan de molen. Het park ligt aangrenzend aan de dierenweide. Hier kon Dirk zijn ei (meer dan één) kwijt met zijn verhaal over onder andere allerlei kruiden die hier in het wild groeien. Dan is het toch wel bijzonder om te horen dat de plantsoenendienst zijn best doet om bijzondere planten weg te maaien.

Bezoek aan de molen

Het tweede onderdeel was het bezoek aan de molen van Montfoort die tijdens de Tour de France prominent in beeld kwam. Zie ook de wieken van de grote en kleine molen. Veel mensen waren nieuwsgierig geworden en kwamen in de periode daarna in de molen kijken. En het moet gezegd worden, het was heel leuk om eens binnen te kijken. De molen zelf was ooit door een aannemer gekocht die al het binnenwerk had verwijderd om er te wonen. Later is de molen door vrijwilligers weer opgeknapt met o.a. materiaal uit het buitenland. De rest hebben ze zelf allemaal gemaakt zodat het nu weer een volwaardige molen is waar allerlei granen (ook spelt) op verschillende manieren worden gemalen. In de molen zelf is een kleine winkel waar de producten kunnen worden gekocht.

Het was erg interessant hoe alles in elkaar stak, werkte en vooral hoe knap alles was hersteld. Als u er niet bij was, het is echt een bezoek waard!

Dieren

Hierboven ziet u een kleine collectie van de dieren van Dirk en Co.

BBQ

in de 2e helft van de middag was er een barbecue bij de dierenweide van Co Tersteeg en zijn dochter. Co is niet alleen weg van tuinieren maar vooral van zijn uil. En hier zien we Jouke van de Siepkamp in een andere gedaante dan als secretaris van onze afdeling. Hij staat ook zijn mannetje als kok. Enkele mensen waren verstandig en zochten een koel plekje onder een boom op.

Al met al was er op deze prachtige dag voor iedereen wat te beleven.