Magazine

Kleindier Magazine is hét kleindiertijdschrift voor iedereen die belangstelling heeft voor één of meer rassen of diergroepen binnen de kleindier-liefhebberij. Elke maand actueel, informatief en inspirerend voor liefhebbers, fokkers en keurmeesters. Een onmisbaar magazine voor een prachtige hobby in en om het huis waarbij inspanning ontspanning is.

Kleindier Magazine is er voor liefhebbers én fokkers
In Nederland en België worden veel kleindieren gehouden. De liefhebber geniet van het houden van één of enkele kleindieren. De hoenders zorgen voor gezelligheid in de tuin en het dagelijkse verse eitje. De pelsdieren zorgen voor rust en zijn vaak ook gezellige knuffeldieren en de sierduiven zijn met hun prachtige verschijning en gekoer een sieraad in de tuin.
 
Ook de fokker geniet elke dag van zijn dieren, maar vindt de grootste voldoening in het fokken van zo mooi mogelijke dieren volgens vastgestelde raseigenschappen. Enkele malen per jaar gaan ze met deze dieren naar kleindiertentoonstellingen om het fokresultaat te vergelijken met dieren van collega-fokkers.
Beide groepen kleindierliefhebbers hebben informatie nodig over voeding, verzorging, huisvesting, fokken en het voorkomen en behandelen van ziekten bij hun dieren. Ook achtergrondinformatie over de dieren en specifieke informatie over de verschillende rassen hoort daarbij. Kleindier Magazine zorgt hiervoor.
 
Deze informatie wordt nog aangevuld met reportages – in woord en beeld – over kleindiertentoonstellingen in Nederland en België. Een actuele agenda voor activiteiten binnen de kleindierliefhebberij in Nederland en België maakt Kleindier Magazine compleet. Kleindier Magazine brengt al deze informatie elke maand bij je thuis. Zij heeft hiervoor contact met vele deskundige schrijvers die kosteloos hun kennis ter beschikking stellen.
 
Kleindier Magazine is ook onderdeel van hét officiële bondsorgaan van de Nederlandse kleindierbonden die de kleindierliefhebberij coördineren en besturen, namelijk Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) voor pluimvee en pelsdieren en NBS voor sierduiven.