Europa

De Entente Européenne is de Europese kleindierenorganisatie. Daar worden afspraken gemaakt over wat is toegestaan binnen een diergroep.

Europa

Handige links

Wist je dat KLN voor zowel leden als niet leden veel te bieden heeft? 

Europa

De Entente is een Europese organisatie waarbij bonden uit circa dertig West- en Oost- Europese landen zijn aangesloten. Naast het algemeen bestuur zijn er afdelingen (Sparten) per diergroep voor konijnen, cavia’s, sierduiven, vogels en één groep voor hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels. De voorzitters van deze afdelingen zitten ook in het algemene bestuur van de Entente.

Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) is aangesloten bij de Entente voor alle diergroepen. Op die manier kunnen we de belangen van onze leden ook vertegenwoordigen buiten de grenzen van ons eigen land.

De verschillende afdelingen per diergroep houden zich voornamelijk bezig met het afstemmen van belangrijke zaken rond erkenningen, standaarden en de Europese standaard. Binnen de Entente worden bijvoorbeeld afspraken gemaakt over wat binnen een diergroep wel of niet is toegestaan.

De Entente is vooral bekend door de Europese tentoonstelling die onder haar auspiciën wordt georganiseerd. Naast de grote Europese tentoonstellingen zijn er ook rasgebonden Europese shows.

De EE standaardcommissie Hoenders geeft sinds 2013 een interessante nieuwsbrief uit.

Nederland is in de Entente vertegenwoordigd door:

  • Klaas van der Hoek als secretaris sectie hoenders

  • Eric Apperlo als lid van de adviescommissie dierengezondheid en dierenbescherming

Informatie voor lokale verenigingen

Handige informatie voor secretarissen en penningmeesters van lokale verenigingen.

Lees verder >

Lid worden

Om deel te mogen nemen aan een tentoonstelling is het belangrijk dat je lid bent van Kleindier Liefhebbers Nederland.

Nieuws