KLN Regiobestuur Zuid

KLN Regiobestuur Zuid

KLN Regiobestuur Zuid

Van augustus tot december 2022 hebben we een 4-tal bijeenkomsten gehad met het doel om te komen tot een nieuw Regiobestuur voor de regio zuid t.w. Limburg, Brabant en Zeeland.
De aanleiding is het rapport “Niets doen is geen optie“ dat tijdens de A.L.V. van 18 juni 2022 is aangenomen. In dit rapport wordt beschreven dat we bestuurlijk gaan van 11 Provinciale afdelingen naar een indeling van 5 regio’s.

In augustus zijn we gestart met een aantal bestuursleden van de Provinciale afdelingen van Zeeland en Brabant aangevuld met een aantal belangstellende leden uit Limburg. Voor deze opzet is gekozen omdat vanaf april 2022 Limburg geen Provinciaal bestuur meer kent.

De eerste bijeenkomsten waren meer in het teken van aftasten, waar staat iedereen en waar zijn de belangen van de verenigingen die men vertegenwoordigd. Ook de nieuwe reglementen met de bijbehorende taken waren een punt van gesprek om te verduidelijken wat wordt er verwacht van het nieuwe Regiobestuur.

De laatste bijeenkomst in december zijn we tot concrete invulling gekomen van het nieuwe Regiobestuur. Dit resulteerde dat we een bijeenkomst konden uitschrijven voor alle leden van de Regio.

Op 25 januari 2023 was dan ook de installatie van het nieuwe bestuur. Deze bijeenkomst was gecombineerd met een tweetal instructies van Harry Arts en Sible Westendorp t.w. het enten en vaccineren van pluimvee tegen NCD en het doden van dieren. Het was een druk bezochte bijeenkomst, meer dan 100 leden waren aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst hebben we eerst afscheid genomen van de aanwezige oud bestuursleden van Brabant en Zeeland. Zij werden namens KLN bedankt voor de inzet voor de kleindierliefhebberij en kregen als dank een grote bos bloemen. Daarna de bestuursverkiezing voor het nieuwe bestuur. Met een schriftelijke stemming werden de voorgedragen bestuursleden unaniem gekozen.

Het Regiobestuur bestaat uit de volgende personen:

 • Voorzitter: René van de Kerkhof;
 • Secretaris: John van Dijck;
 • Penningmeester: Benno Crezee;
 • Bestuursleden: Hans Brouwers; Renske Kusters; Lianne Loef, Patrick Wijnacker.

  Na de bestuursverkiezing was het de beurt aan Harry Arts en Sible Westendorp voor het geven van hun instructies. Zij doen dit op hun eigen manier en weten de zaal met aanwezig tot het eind te boeien.
  Aan het eind van de avond was de conclusie dat we een constructieve bijeenkomst hebben gehad.

  Vanuit KLN wensen we het bestuur alle goeds en we hebben er alle vertrouwen in dat de ingeslagen weg tot succes lijdt.

  Hub Maar & Eric Maas

  Overig nieuws