RHD vaccinatie konijnen in Nederland

RHD vaccinatie konijnen in Nederland

RHD vaccinatie konijnen in Nederland

Berichten die ons vanuit Duitsland bereiken dat er niet meer gevaccineerd hoeft te worden hebben wij geverifieerd. Wat Kleindierliefhebbers Nederland betreft wijzigt er in Nederland NIETS. In Nederland geldt nog altijd dezelfde vaccinatie-verplichting zoals dit in onze regels is voorgeschreven.

Zolang er nog uitbraken van RHD bij onze fokkers zijn kan KLN niets wijzigen in de reglementen. Zodra KLN mogelijkheden ziet zullen we ons hierover beraden.

Fokkers die konijnen in Duitsland exposeren dienen zich aan de volgende regels te houden. In iedere deelstaat worden de regels omtrent het vaccineren van konijnen anders toegepast. Zo zijn er de verschillende Landesverbandschauen waar het volgende geldt: Iedere fokker die konijnen exposeert heeft een plicht om de konijnen te laten vaccineren.

Echter hoeft de fokker geen verklaring mee te sturen met het inschrijfformulier. Wel moet de fokker het inschrijfformulier ondertekenen, waarin de fokker aangeeft, dat de verantwoording bij een uitbraak tijdens of direct na de show bij de fokker ligt en de vervolgschade ook bij de fokker verhaald wordt. Als dan naar de vaccinatieverklaring wordt gevraagd dan moet de inzender dat bewijs wel kunnen overleggen. Dus konijnenfokkers zo gemakkelijk is het niet om in Duitsland in te schrijven. er geldt In Duitsland een indirecte vaccinatieverplichting, waarbij de verantwoording bij de fokker zelf komt te liggen. In Nederland blijft dezelfde RHD vaccinatie-verplichting gelden, zoals in onze regels is voorgeschreven.

Bestuur KLN

Overig nieuws

Verslag ALV 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 hield KL haar Algemene Leden Vergadering. Het jaarboek voor deze vergadering kun je hier lezen en het verslag kun je

Lees verder »